Moj izgled

Najljubša maskara

Najljubša maskara oz. pravzaprav najljubši dve sta pri meni že vrsto Clarins Supra Volume in maskara znamke 100% Pure. Uživam v testiranju maskar, a se vsakič znova vrnem k omenjenima. Popolnoma jasno mi je, da smo si ženske različne in od maskare pričakujemo različne stvari. Nekatere podaljšanje trepalnic, druge gostejše trepalnice, tretje pričakujejo brezkompromisno obstojnost itd. Še dobro, da imamo toliko izbire.

Moja najljubša maskara mora izpolnjevati naslednje kriterije:

  • ustrezna gostota, da se lepo oprime trepalnic in jih ne zlepi,
  • podaljšanje in še enkrat podaljšanje – bolj pomembno kot volumen,
  • plastenje,
  • mehka krtačka,
  • nič odpadanja maskare po celodnevnem nošenju,
  • ne povzroča dodatnega izpadanja trepalnic,
  • enostavna odstranitev.

 

Najljubša maskara št. 1:
100% Pure naravna maskara

Gre za vegetarijansko naravno maskaro. Izberem odtenek črni čaj, ki vsebuje pigmente črnega čaja. Maskara vsebuje tudi čebelji vosek in vitamin E, proteine ovsa in pšenice ter pro vitamin B5. Proizvajalec trdi, da je maskara primerna tudi za uporabnice, ki imajo občutljive oči ali/in nosijo leče.

Pogled na sestavine ne bo spominjal na uro kemije, saj nam večina sestavin poznanih.

Prvi »stik« z maskaro je zelo dišeč in spominja na borovničev smuti. Krtačka je klasična »ščetinasta« in gostota je za moje pojme idealna. Lepo se oprime trepalnic in omogoča plastenje, dokler plast maskare ni popolnoma suha. Tako poleg dolžine poskrbimo še za volumen. Ena plast oz. en krog nanosa je popolnoma dovolj.

Po celodnevnem nošenju ne opažam drobljenja (se pa prične hitreje drobiti po približno treh mesecih uporabe). Skozi dan se mi na veko ne odtisne (česar ne morem trditi za Essence maskare) in z draženjem nimam težav.

Odstranjujem jo s čistilnim oljem. Gre tudi z gelom za umivanje obraza, če uporabimo malo bolj toplo vodo.

Cena se vrti okoli 23 € za 10 ml v trgovini Orca.

 

Najljubša maskara št. 2:
Clarins Supra Volume maskara

To maskaro sem prvič kupila po priporočilu, ker sem bila naveličana maskar za 5 €, ki so po dveh tednih postale neuporabne ali pa so se serije med seboj tako razlikovale, da nikoli nisem mogla vedeti, kakšna kakovost me bo doletela ob takratnem nakupu.

Najbolj mi je všeč, da trepalnice po nanosu niso pretirano trde. Všeč mi je tudi mehka krtačka, ki ob nanosu ne pika.

Obljublja dvojno gostoto, a se tudi pri podaljšanju obnese odlično. Izjemno lahko jo je plastiti in na ta način določati naš »dramatičen« pogled.

Nobenih pripomb nimam niti na obstojnost in odstranjevanje. Vse je tako kot pričakujem. Nič drobljenja maskare ali odtisovanja na veke. Nekje tri mesece se z njo zelo lepo rokuje, potem postane bolj suha, a to še vedno ne otežuje nanosa.

Cena za 8 ml je okoli 25 € v spletni trgovini Spletična.

 

Ne morem se odločiti, katera je moja najljubša maskara. Jaz sem nad obema navdušena in ju brez oklevanja priporočam.