Moj izgled

Test maskar

Test maskar je kategorija, ki me vedno privlači. Maskare je dokaj enostavno testirati, saj je rezultat viden takoj, lahkota odstranjevanja pa razmeroma kmalu. Ker spadam med neučakane ljudi, sem idealen kandidat za test maskar. Letos pozimi sem si naročila pet različnih maskar. Po tihem sem upala na novo stalnico.

Imam temne trepalnice, povprečne dolžine, gostote in ukrivljenosti. Ne bi mogla reči, da so moje naravne trepalnice nevidne, a ravno v času fotografiranja so bile v fazi odpadanja in izgledajo precej uboge. Moj moto pri trepalnicah je: go big or go home.

 

Najprej me zanima nanašanje maskare.

Maskara ne sme biti presuha, saj težje dosežem efekt daljših in bolj gostih trepalnic. Tudi zelo mokra ne sme biti, saj je potem dodatna ukrivljenost trepalnic skoraj nemogoča. Hitreje pride do packanja in videza pajkovih nogic (po domače: trepalnice se zlepijo skupaj). Preveč mokre maskare se ob nanosu tudi rade packajo po vekah.

 

Občutek in izgled maskare tekom dneva.

Ko se maskara posuši, večini občutek ni pomemben. Jaz pa nimam rada ekstremno trdih trepalnic. Nekatere maskare naredijo trepalnice obupno trde. Suhih in pekočih oči prav tako ne prenesem. Drobljenje maskar je katastrofa, to ji oprostim šele po celodnevni nošnji. Na odtisovanje na veke pa žal v veliki meri vpliva tudi mastnost naše kože. To težje ocenim, saj s tem res nimam težav.

 

Odstranjevanje maskare zjutraj ni pomemben faktor.

Če bi bilo po moje, bi se vse maskare odstranjevale s toplo vodo na tak način, da nanos iz trepalnic odpada v koščkih. Če se maskara ne odstrani enostavno, je velika verjetnost, da ne bo moja zmagovalka.

 

Glede maskar sem snob, priznam. Obožujem lepo embalažo in sem zaradi nje pripravljena odšteti tudi nekaj več denarja. Ne maram klasičnih drogerijskih maskar, kar ne pomeni, da jih uvrščam med manj kakovostne. Nekatere poceni maskare se z lahkoto kosajo z znamkami višjega cenovnega razreda. Jaz posegam po srednjem cenovnem razredu. Za kakovostno, lepo nosljivo in odstranljivo maskaro, sem pripravljena odšteti okoli 25 €. Ker ekstremno pazim na svoje oči, maskaro uporabljam le okoli tri mesece, čeprav na nekaterih piše, da jo lahko po odprtju uporabljamo še 12 mesecev.

Na koncu vam zaupam, kateri maskari sta moji najljubši, zdaj pa najprej test maskar. Žal se na slikah ne vidi  drastične razlike med njimi, pa naj sem se še tako zelo trudila s fotografiranjem. Je pa opis toliko bolj izčrpen, da vam je lahko v pomoč pri izbiri svoje najljubše maskare.

 

 

Idun Minerals EIR Ultimate volume, buildable, care

Kupljena na spletni strani Moja kozmetika za 26 €.

Čudovita embalaža bakrene barve, s črnim napisom in za to švedsko znamko značilnim črnim jabolkom. Klasična precej trda in zelo gosta krtačka ujame ogromno maskare, ki je za moje pojme premokra. Če nismo pazljivi, vso paličico krtačke popackamo z maskaro. Pri nanašanju se lahko hitro pripetijo pajkove nogice in odtisovanje na veke. Že pri drugem nanosu se trepalnice začnejo lepiti. Z malo truda in precej »obrisano« krtačko gre lažje. Odstranjuje se povprečno lahko, z oljnim čistilcem ali micelarno vodo. Oči mi ni dražila, tudi lepo nosljiva je bila čez dan. Ni se drobila ali odtisovala na veko. Jaz nakupa ne bom ponovila, saj lahko z drugo maskaro in manj truda dosežem lepši efekt. Bo pa ta maskara več vsem, ki obožujete bolj mokre maskare in vam en poteg z maskaro povsem zadošča.

+ Čudovita za tiste, ki potrebujete le piko na i na svojih že po naravi gostih in dolgih trepalnicah.
–  Trda krtačka in mokra maskara.

test maskar

 

 

Missha 4D Mascara

Kupljena na spletni trgovini Notino za okoli 7 €.

Elegantna ozka črna embalaža, držalo krtačke je celo kovinsko. Ožja krtačka, ki ima precej goste ščetine ujame ravno prav maskare za en nanos. Želela bi si, da je maskara malo bolj mokra. Vsekakor je potrebnih več potegov za konkreten rezultat. Lepo zgosti, rahlo podaljša, a pri ukrivljenosti se dobro izkaže. Po celodnevnem nošenju se odkruši kak delček, a to ni kritično. Na veke se ne prenaša in ne draži oči. Najbolj prijetno presenečenje pa je bilo odstranjevanje. Odstrani se lahko samo s toplo vodo. Odpada v koščkih. Torej lahko rečemo, da je to tubing maskara (odstrani se s toplo vodo). Nakup bom najbrž ponovila, saj je ravno zaradi odstranjevanja zelo priročna.

+ Odstranjevanje in lepo ločene a vidno gostejše trepalnice.
– Precej suha maskara, kar terja več potegov po trepalnicah.

test maskare

 

 

Regina Jumbo Volume Mascara

Kupljena na spletni strani Notino za 3,50 €.

Klasična embalaža nižjega cenovnega razreda seveda ne pomeni, da ne služi svojemu namenu. Krtačka je klasična, z gostimi ščetinami. Mokrota maskare je ravno pravšnja, a z njo ne uspem doseči prav nič posebnega. Trepalnice pobarva in tudi z več nanosi ne dosežem boljšega efekta. Čez dan zdrži kot je treba. Sem pa opazila, da iz trepalnic izginja prej kot druge masakre. Odstrani se z oljnim čistilcem ali micelarno vodo. Test maskar je vsekakor pokazal, da te maskare zagotovo ne bom več kupila.

+ Če res pričakujete samo barvo, je cena solidna.
– Za tako ceno je na trgu veliko boljših maskar.

najboljša maskara

 

 

Revolution Butterfly Lash Mascara

Kupljena na spletni trgovini Spletična. Žal sem ceno pozabila (nekje med 10 in 20 €).

Embalaža me je očarala. Elegantna kovinsko roza barva z metuljem ob navoju. Obetala sem si veliko, saj sem slišala, da se lahko primerja z mojo najljubšo maskaro. A temu žal ni tako. Klasična krtačka lepe gostote je lepo mehka, a maskara je precej suha. Terja več potegov, da se doseže konkretni volumen in podaljšanje. Z dobrim prajmerjem se ta težava delno reši, a za moj okus prinaša maskara preveč dela za dober rezultat. Trepalnice so po nanosu precej trde in obstojnost je dobra. Maskara se čudovito odstranjuje. S toplo vodo se odstrani v koščkih, torej bi spet lahko rekli, da gre za tubing maskaro. Jaz je sicer ne bom več kupila, ker se mi ne da ukvarjati z njo. Če bi bila malo bolj mokra, bi lahko bila popolna.

+ Odstranjevanje in obstojnost.
– Za dober izgled je potrebnega veliko truda, saj je maskara presuha.

odstranjevanje maskare

 

 

Wibo Queensize Maximum Volume Mascara

Kupljena na spletni trgovini Ličila.si za 5 €.

Klasična embalaža ne dosega mojih vizualnih kriterijev, a seveda služi svojemu namenu. Že kakšni dve leti nazaj je del mojih kolegic obnorela maskara poljskega porekla. In tudi sama jo v presledkih uporabljam že več kot eno leto. To je maskara, ko želim res konkretne trepalnice. Klasična krtačka z gostimi ščetinami je precej velika in rahlo upognjena. Maskara je ravno prav mokra in že en nanos je zadovoljiv. Z lahkoto nanesemo še drugi ali tretji sloj. Z malo pazljivosti se trepalnice ne zlepijo. Vsekakor lahko dosežemo videz ogromnih (že skoraj umetnih) trepalnic. Na sliki ni dobro vidno, saj  konkretno maskaro uporabljam že skoraj 3 mesece in je v zadnjih izdihljajih. Čez dan se lepo nosi, se ne drobi, ne odtisuje na veko in ne draži oči. Odstranjevanje ni najbolj enostavno. Potrebujemo dober oljni čistilec ali micelarno vodico in nekaj potrpljenja.

+ Enostavno plastenje, zato lahko dosežemo res goste in ukrivljene trepalnice.
– Odstranjevanje in dejstvo, da je uporabna zgolj dobra dva meseca, saj je potem maskara že preveč suha, da bi še lahko dosegli enak efekt kot ob začetku uporabe.

črna maskara

 

Test maskar mi je pokazal, da moji zmagovalki ostajata Clarins Supra Volume Mascara in 100 % Pure Black Tea.