KAJ JE FIKA?

Fika je v osnovi švedska beseda.

/ˈfiːkə/

Prvič, ko sem jo videla, sem jo vzela za svojo in vedela sem, da jo bom uporabila pri nečem kar me zaznamuje. Kaj je fika? Fika je čas, ki si ga utrgaš za uživanje ob kavi, dobri hrani, za klepet s prijatelji. Udobno ti je, sprostiš se, pokramljaš sam s seboj, v živo s prijatelji ali pa preko elektronskega medija z oddaljeno družino. Fika je način, kako se počutiš. Fika je lahko tudi samo skodelica čaja. Fika je lahko čas za malico. Fika je sproščeno branje bloga ali listanje po Instagramu.

Moja prioriteta je čas, ki ga lahko preživim tako, da se počutim dobro, udobno, sproščeno. Pa naj bo to med službenimi obveznostmi ali prostim časom. Cilj je fika. Vsak dan se vrti okoli tega, kako doseči to stanje na vseh ravneh življenja. Službeno, doma, ob skrbi zase, na potovanjih. Ves čas lahko lovimo svoje fika stanje in se imamo ob tem fikastično.

Želim se čim večkrat opomniti, da ni nič narobe, kadar mi spodleti in se ne počutim kot bi želela. Me pa veseli zavedenje, da je odvisno predvsem od mene, kako se bom počutila in kako bom sprejela ta občutek. Torej je zame fika tudi pomirjenost med krmarjenjem po svojih občutjih in razpoloženjih.

Na vprašanje, kaj je fika, torej ni jasnega odgovora. Vsak ima svojo fiko in prav je tako. Jaz želim en del svoje deliti tu z namenom, da še kdo najde ali oblikuje svojo fiko. Pa naj bo to v službi, doma, med rekreacijo, kuhanjem ali pri pogovoru s prijatelji. Upam, da bo tudi prebiranje tega bloga in spremljanje mojega Instagram profila doprineslo k fiki.

Hvala ker si del moje fike. fika

kaj je fika