Lifestyle

Tedenski planer

Tedenski planer bi moral imeti toliko verzij kolikor je ljudi, ki ga uporabljajo. Tako zelo različni smo si. Eni želijo vpisovati samo nujne obveznosti, drugi tudi vse izdatke, tretji samo rojstne dneve… Potem je pomembna še barva in velikost. Če mi planer ni ustrezal ga sploh nisem mogla uporabljati. In tako je še danes.

Tedenski planer je moja stalnica in nuja že od osnovne šole naprej. Izdelala sem si ga sama, točno takšnega, da je ustrezal mojim potrebam in željam. Še na faksu sem uporabljala svojega. So se pa potrebe skozi leta spreminjale. V srednji šoli je služil predvsem za vpisovanje ocen, kasneje za vpisovanje vseh bolj ali manj ljubih obveznosti. Z leti sem postala tudi zelo pozabljiva in je zapisovanje vsega že skoraj nujno opravilo.

Po koncu študija sem planerje in namizne koledarje začela kupovati. Kar nekaj let sem jih tudi nosila v torbici. Zdaj se mi to ne ljubi več, saj mi je težka torbica odveč. Tedenski planer raje puščam na svoji delovni mizi.

tedenski planer

 

Letos sem si po res dolgem času izdelala svojega.

Če sem včasih uporabila list papirja, ravnilo in barvne svinčnike, je danes na voljo več orodja. V mislih imam računalniške programe. Če nam je v veselje imamo nešteto programov, v katerih lahko oblikujemo svoje koledarje in planerje. Po mojem mnenju je najlažji program Canva.

Letos moj namizni tedenski planer vsebuje tudi dneve in označene dela proste dneve. Želela sem izgled namiznega koledarja, zato sem vse liste vseh tednov v letu 2022 spela.

Mogoče še namig zakaj je dobro uporabljati planerje, tudi če si vse lahko zapomnite. Kljukice, ki jih naredim ob opravljenem opravilu so dodana vrednost in ključen dejavnik pri moji motivaciji. Ko padem v lenobne dneve, si vse malenkosti zapišem na planer. Name to deluje zelo vzpodbudno, saj želim čim hitreje obkljukati določeno opravilo.

Tebi pa brezplačno dajem v uporabo predlogo enostavnega tedenskega koledarja brez datumov. Napiši mi svoj e-mail v spodnjem okencu, prikazal se ti bo link, na katerem se nahaja predloga, ki jo lahko shraniš in natisneš.

Na mojem instagram profilu @fika_romy ali facebook profilu @fika.romy pa si lahko pogledaš še en trik, kako uporabiti predlogo.

 

namizni koledar